Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Drie dichters bij Boekhandel Van Rossum

februari 4, 2019 @ 7:30 pm - 9:00 pm

Het is weer Poëzieweek, en inmiddels is het een kleine traditie dat Boekhandel Van Rossum u in die week uitnodigt voor een avond met bijzondere, zeer uiteenlopende dichters die voorlezen uit hun werk. Dit jaar zijn dat Roberta Petzoldt, Leo Hermens en Ghayath Almadhoun.

U bent van harte welkom! Toegang is gratis, en bij aankoop van €12,50 aan poëzie krijgt u twee poëziegeschenken cadeau: de officiële van Tom Lanoye (Vrij wij?) en de officieuze van Vicky Francken (Blauw is tweekleurig).

Aanvang: 19.30 uur.
Aanmelden: winkel@boekhandelvanrossum.nl of 020-4707077.

Ghayath Almadhoun (1979) heeft een Syrische vader en een Palestijnse moeder en vluchtte in 2008 uit Syrië naar Zweden. In 2012 las hij voor het eerst voor in Amsterdam, tijdens het Read My World-literatuurfestival, waarna Uitgeverij Jurgen Maas de bundel Weg van Damascus publiceerde. Die bundel werd een ongekend succes, en niet lang daarna verscheen de samen met Anne Vegter geschreven bundel Ik hier jij daar, waarover Almadhoun en Vegter werden geïnterviewd door Adriaan van Dis. Het werk van Almadhoun is verpletterend, zowel in zijn kracht als in zijn ultieme kwetsbaarheid, en ook zijn voordrachten zijn legendarisch.

Leo Hermens (1961) is dichter en fysiotherapeut. In die laatste functie helpt hij mensen met complex neurologisch weer op de been. Dat maakt hem meer dan gemiddeld bewust van de noodzaak tot positiviteit. ‘Probeer hun gemoed op te beuren’, citeert hij de middeleeuwse Perzische geneesheer Avicenna – en hij neemt zich dat ter harte in zijn nieuwe bundel De zoete versie, een bundel die de ogen niet sluit voor de donkere kanten van de werkelijkheid, maar die zo vol staat met merkwaardige en vrolijkmakende lyriek dat je er wel blij van moet worden.

Roberta Petzoldt (1984) is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie op de afdeling Beeld en Taal. Sindsdien is ze werkzaam als dichter, actrice, beeldend kunstenares. Ze maakt haar eigen performances waarin ze muziek, poëzie en lichtprojectie tot een geheel weeft. In haar onlangs bij Uitgeverij Van Oorschot verschenen debuut Vruchtwatervuurlinie gaat het onderbewustzijn een race aan met het bovenbewustzijn. Vruchtwatervuurlinie gaat over het verlangen om meer te zijn en jezelf dieper te kennen. De bundel is een oorlog tussen donsveertjes. Petzoldt bouwt met haar beeldende brein landschappen, tranen, schaduw, gestamp, knoeien, grommen en broeien. Zinnen die zich in rupsende bochten wringen, en herinneringen die aan k10omen sloffen. Een nieuwe poëziedebutant die zowel aansluiting vindt bij andere Nederlandse dichters als een volstrekt nieuw pad weet te volgen.

Gegevens

Datum:
februari 4, 2019
Tijd:
7:30 pm - 9:00 pm
Site:
https://www.facebook.com/events/518791351946812/

Organisator

Boekhandel Van Rossum
Telefoon
020-4707077
E-mail
winkel@boekhandelvanrossum.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Boekhandel Van Rossum
Beethovenstraat 30-32
Amsterdam, 1077JH Nederland
+ Google Maps
Telefoon
020-4707077
Bekijk de site van Locatie