Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekpresentatie Mira Feticu ‘Al mijn vaders’ in De Nieuwe Boekhandel, Amsterdam

februari 14, 2019 @ 4:30 pm - 6:00 pm

Wees welkom! Mira Feticu presenteert haar nieuwste roman ‘Al onze vaders’ in De Nieuwe Boekhandel. Iedereen is van harte welkom om deze feestelijke presentatie bij te wonen. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan Sigrid Bousset, we gaan proosten, en Mira zal met plezier haar boek voor je signeren!

Tijd: inloop vanaf 16.30 uur, einde 18.00 uur. Vrije toegang.
Aanmelden gewenst. Stuur even een mailtje naar info@denieuweboekhandel.nl.

Over het boek:
De in Roemenië geboren Myra doceert ‘Lectura Dantis’ aan de Universiteit van Amsterdam. Haar grootste droom lijkt daarmee uitgekomen. Maar dan stort Myra in. Er komen trauma’s boven door misbruik in het verleden en ze begint zicht te mutileren. En zelfs haar lang gedroomde Europa, dat ze voor haar migratie alleen van de boeken kende, blijkt eigenlijk heel anders te zijn dan gedacht. Daarbij komt dat dit nieuwe Europa het haar geliefde Dante niet wil vergeven dat Mohammed, in de ‘Goddelijke Komedie’, in de hel zit. Myra vreest dat ze wel een Goddeloos Europa kan accepteren, maar niet een Danteloos Europa.
Op een dag blijkt Myra spoorloos. De politie start een zoektocht. Algauw zit haar leidinggevende op het bureau. Ook haar ex-man, met wie ze juist opnieuw wil trouwen, wordt ondervraagd. Aangevuld door Myra’s stem krijgen we steeds meer inzicht in de gevolgen van verwaarlozing, misbruik en trauma.

Mira Feticu (Roemenië, 1973) debuteerde in 1993 als dichter, maar legde zich daarna toe op het schrijven van proza. In haar geboorteland werkte ze als programmamaker bij de nationale radio en verrichtte ze aan de Roemeense Academie van Wetenschappen literair onderzoek. Na haar verhuizing naar Nederland verscheen in 2012 haar eerste Nederlandse verhalenbundel, ‘Lief kind van mij’, een jaar later ‘De ziekte van Kortjakje’ en in 2015 ‘Tascha. De roof uit de Kunsthal.’

Gegevens

Datum:
februari 14, 2019
Tijd:
4:30 pm - 6:00 pm
Site:
https://www.facebook.com/events/2086645968096517/?active_tab=about

Organisator

De Nieuwe Boekhandel
Telefoon
020 486 7722
E-mail
info@denieuweboekhandel.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Nieuwe Boekhandel
Bos en Lommerweg 227
Amsterdam, 1055DT Nederland
+ Google Maps
Telefoon
020 486 7722
Bekijk de site van Locatie