Hoe ik talent voor het leven kreeg van Rodaan Al Galidi is gisteravond door het Boekenpanel van De Wereld Draait Door uitgeroepen tot Boek van de Maand. Voor Uitgeverij Jurgen Maas het eerste boek dat door het panel wordt genoemd.


 

Naast dat Uitgeverij Jurgen Maas voor het eerst werd genoemd, maakte Jan Verhagen zijn debuut in het panel. Verhagen is directeur van boekhandel Van Piere in Eindhoven en vervangt Casper Luckerhof (Kennemer Boekhandel, Haarlem), die een nieuwe baan heeft als acquirerend redacteur bij uitgeverij Hollands Diep.

 

Aan Grietje Braaksma (Bijenkorf) om het Boek van de Maand te bespreken: Hoe ik talent voor het leven kreeg van Rodaan Al Galidi. Braaksma vertelt dat veel nieuws gaat óver vluchtelingen, maar dat we weinig ván hen horen. ‘Rodaan Al Galidi is gevlucht uit het Irak van Saddam Hoessein. Het is een roman, maar Rodaan laat in het midden of het zijn verhaal is of toch van het hoofdpersoon. Het is Kafka dit boek: de regels in Nederland zijn absurd. Het is een triest verhaal, maar de kunst van Rodaan is dat hij ontzettend veel humor heeft.’ Braaksma noemt het een boek dat je 'ontzettend raakt'.

 

Bron: Boekblad