Als kick-off voor de Schwob-actie 2017 beginnen we op 15 januari met de 'Dag van de herontdekte klassieker'. Door heel Nederland komen er op deze zondagnamiddag wel 28 leesclubs rondom 10 literaire herontdekkingen in Amsterdam, Castricum, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Haren, Heemstede, Maastricht, Purmerend, Santpoort-Noord en Schiedam!

Tien vertaalde meesterwerken, waarbij je er als lezer van op aan kan dat het niet alleen goede verhalen zijn, maar dat ze je ook in aanraking brengen met onverwachte vergezichten en vreemde kusten: van de straten in New York tot een dorp in India. 

Tien uitgeverijen en twintig boekhandels slaan de handen ineen voor deze unieke, literaire zondagmiddag. Tijdens de leesclubs zal er telkens één boek uit de Schwob-selectie besproken worden, en dit onder begeleiding van een een literair ambassadeur.

Kies nu je boek op onze website, koop je kaartje en doe mee!

Amsterdam
14.00 - Een leesclubfestival met 11 leesclubs over alle 10 titels, met Frits Abrahams, Elsbeth Etty, Jet Steinz, Ernest van der Kwast, Theo Hakkert en Arnold Heumakers. 
Voor meer informatie rond deze namiddag in Amsterdam kan je ook terecht op het Facebookevent 'Schwob de leesclub én Schwobfest! -> Amsterdam'.

Castricum
14.00 uur - Geef je op voor de leesclub over ''Het bleekblauwe handschrift van een vrouw'' van Franz Werfel onder leiding van neerlandica Corien Hildenbrant bij Kantoorboekhandel Laan.
Kaartjes zijn los verkrijgbaar voor 7,50 of samen met het boek voor 25 euro.

Eindhoven
14.00 uur - Geef je op voor de leesclub over ''Het bleekblauwe handschrift van een vrouw'' van Franz Werfel onder leiding van Jan Verhagen bij Boekhandel Van Piere.
Kaartjes zijn los verkrijgbaar bij voor 5 euro of samen met het boek voor 22,50 euro.

Groningen
Boekhandel Van der Velde organiseert samen met SLAG twee leesclubs als start van de Schwob-actie 2017. Binnenkort meer informatie!

Haarlem, Heemstede en Santpoort-Noord
-Athenaeum Haarlem
14.30 - Geef je op voor de leesclub over ''McSorley's wonderbaarlijke saloon'' van Joseph Mitchell.
Kaartjes zijn los verkrijgbaar voor 5 euro of samen met het boek voor 26,50 euro.

-Kennemer Boekhandel
15.00 uur - Geef je op voor de leesclub over ''De jaren'' van Virginia Woolf.
Kaartjes zijn los verkrijgbaar voor 5 euro of samen met het boek voor 25 euro.

-Boekhandel De Vries
14.30 - Boekhandel De Vries organiseert eveneens een leesclub. Binnenkort meer informatie!

-Boekhandel Gillissen & Co
14.30 - Geef je op voor de leesclub over 'Het purperen land' van Edna Ferber onder leiding van Ineke van de Rotte, directeur van de Senia. 
Kaarten zijn los verkrijgbaar voor 5 euro. 

-Boekhandel Blokker
14.30 uur - Geef je op voor de leesclub over ''De fikser'' van Bernard Malamud bij Boekhandel Blokker.
Kaartjes zijn los verkrijgbaar voor 5 euro.

-Boekhandel Bredero
Bredero Boeken organiseert eveneens een leesclub. Binnenkort meer informatie!

Haren
14.30 uur - Geef je op voor de leesclub over ''Kamp'' van Angela Rohr bij Boekhandel Boomker.

Maastricht
14.00 - Geef je op voor een van de vier leesclubs in Maastricht. Op vier locaties in de binnenstad bespreken de ambassadeurs Christoph Buchwald (uitgever Cossee), Koen Eykhout (De Limburger), Jet van Aalst (Literaire Activiteiten Maastricht), Roman Helinski (auteur van Bloemkool) en Bart Jan de Graaf (cultuur- en ideeënhistoricus) de boeken van Joseph Mitchell, Franz Werfel, Bernard Malamud en Elio Vittorini.
Kaartjes zijn samen met het boek voor 25 euro verkrijgbaar bij Boekhandel Dominicanen. 

Purmerend
14.00 uur - Geef je op voor de leesclub over ''Het bleekblauwe handschrift van een vrouw'' van Franz Werfel onder leiding van germanist en auteur Jerker Spits bij Boekhandel het Leesteken.
De entree bedraagt €7,50. Samen met het boek €25,00.

Schiedam
14.30 uur - Geef je op voor de leesclub over ''Kamp'' van Angela Rohr onder leiding van Arij Maarleveld bij Boekhandel Post Scriptum Hof van Spaland.
Kaartjes zijn verkrijgbaar voor 5 euro of samen met het boek voor 27,50 euro.


Schwob is een initiatief van het Nederlands Letterenfonds. Schwob brengt vergeten of nog onontdekte klassiekers onder de aandacht van uitgevers en lezers.